Ridäventyret
Start
Ridäventyret
Om mig
Om min ridpartner
Resedagbok
Ridrutten
Fotogalleri
Länkar
Kontakt

Välkommen till mitt ridäventyr!

Jag heter Magnus Kallin och under augusti, september och oktober 2003 reste jag omkring i Guatemala och Mexiko. En fantastisk resa. Om du är intresserad får du gärna följa mitt äventyr via min resedagbok och mina bilder. Resedagboken speglar en resandes upplevelser oredigerat även om jag behållit det personligaste för mig själv. Nedan kan du se en sammanfattning av vad det var för en resa. I menyn till vänster kan du läsa om vem jag är, och titta på annat som finns på den här lilla äventyrssajten.  

Långridning i centralamerika 2003

Ridning genom Guatemala och backpacking genom Mexiko
Resan blev en långridning i Guatemala, från Antigua till Los Santos nära Mexikos gräns. Jag red tillsammans med Barbara Kohmanns som hade ridit i syd- och centralamerika i ca två år. Vi började med att åka runt till rancher för att köpa häst och startade efter två veckor vår ridning. Det var tänkt att vi skulle rida upp genom Mexiko och hålla på i nästan tre månader, men av olika anledningar avslutade vi ridningen strax innan vi kom fram till Mexikos gräns. Bland annat var det oroligheterna mellan Zapatisterna och regeringen som pågår i Chiapas i södra Mexiko, området där vi i så fall skulle ha ridit in, som var tungt vägande för beslutet. Dessutom skulle pappersexercisen för införande av häst i landet ha medfört mycket krångel och tagit mycket tid. Tillsammans med en del andra faktorer ville jag avsluta ridningen och läsa spanska och resa runt som backpacker istället. Jag ångrar inte det beslutet.

Jag läste spanska i tre veckor i Antigua och backpackade mig sedan genom Guatemala och Mexiko. En stor upplevelse. Jag åkte buss ca 850 mil vilket har gjort att jag numera inte har problem med att åka långa bussträckor längre.

En upplevelse
Det var en upplevelse att få rida genom Guatemala. Dess natur och folk var spännande och att färdas och leva med häst under en längre period var helt nytt för mig. Att resa på det här sättet gav en erfarenhet som är skild från en vanlig backpackerresa. Vi red utanför de större vägarna. Varje dag var vi tvungna att kontakta bybor för att få tillåtelse att låta hästarna beta en dag på deras mark. Vi kom i kontakt med befolkningen på ett helt annat sätt än en vanlig turist och vi kom också till platser som är svåra att nå om man inte färdas till häst. Det är alltid härligt att leva i naturen med vädrets växlingar, men att vara två personer som ska samarbeta och leva tätt ihop under dessa förhållanden utan att vara ett par, det var en utmaning.

Tidsperiod
Augusti – oktober 2003 

Kontakt

Magnus Kallin
Drottning Kristinas väg 8A
654 63 Karlstad

magnus@magnuskallin.se

www.magnuskallin.se
0733 - 123 957
Barbara Kohmanns
Oderstrasse 3
892 64 Weissenhorn
Germany
barbara.kohmanns@gmx.de
 

 

 
   
   

Senast uppdaterad 2008-03-17